Hoe stop je met snaaien? Dit zijn de tips tegen snoepen!

stoppen met snaaien

Snoepen en snaaien kan een groot struikelblok zijn tijdens het afvallen. Je eet er, bewust en onbewust, heel veel extra kcal door en dat zie je natuurlijk terug op de weegschaal. Hoe stop je met snaaien? Een hele goede vraag waar we in dit artikel uitgebreid antwoord op gaan geven.

Hoe stop je met snaaien? 

Het antwoord ga je niet leuk vinden, maar de waarheid is weleens hard: jij bent verantwoordelijk voor jouw afvalproces. Er is geen reden waarom je snaait, buiten het feit dat jij de keuze maakt om iets in je mond te stoppen. Het is tijd om de controle terug te pakken en die extra kilo’s voorgoed achter je te laten.

Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, snappen wij natuurlijk ook. Daarom helpen we je wel alvast op weg. 

Tips tegen snoepen en snaaien

Als je serieus wil stoppen met snaaien, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zorg er allereerst voor dat je gezonde snacks in huis hebt en dat je de ongezonde in de winkel laat liggen. Het is een inkoppertje, maar het is gewoon veel makkelijker om een appel te pakken als je geen chips in de kast hebt liggen. Daarnaast is het belangrijk om regelmaat in je eetpatroon te brengen. Eet op vaste tijden, plan ook je snacks in en zorg dat je voldoende eet tijdens de hoofdmaaltijden, zodat je minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpt.

 

Hoe kom je van snacken af?

Het is dus zeker niet makkelijk om van dat eindeloze snacken af te komen, maar het is ook absuluut niet onmogelijk. Hier zijn nog een paar praktische tips:

  • Plan je maaltijden én je snacks in: Als je weet wat je gaat eten, is de verleiding om te snacken veel kleiner.
  • Drink voldoende water: Soms denk je dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt.
  • Zorg voor voldoende slaap en ontspanning: Vermoeidheid en stress kunnen ervoor zorgen dat je meer gaat eten.

Wat te doen tegen avond snaaien?

In de avond snaaien is een veelvoorkomend probleem. Overdag houd je het gezond eten goed vol, maar in de avond gaat het vaak fout. Na een lange werkdag plof je op de bank. Netflix aan, lekkere koek erbij, een bakje M&M’s en misschien ook nog een handje chips. Daar gaat je caloriebudget voor die dag!

Je kan avond snaaien voorkomen door een avondroutine te creëren die je afleidt van emotie-eten. Ga een stukje wandelen, lees een boek, doe een spelletje met je partner of neem een ontspannend bad. Bij opkomende trek kan het ook helpen om een flink glas water te drinken. En als je echt iets wilt eten, kies dan voor iets lichts en gezonds, zoals een bakje kwark of een stuk fruit. Wist je trouwens dat een banaan kan helpen om beter in slaap te vallen? 

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen afvalproces

Stoppen met snaaien begint bij het nemen van verantwoordelijkheid. Het is makkelijk om de schuld te geven aan stress, vermoeidheid of sociale situaties, maar uiteindelijk ben jij degene die de keuze maakt om elke avond weer die snacklade open te trekken. Aan jou dus de taak om te stoppen met snaaien en je streefgewicht te gaan behalen. 

Wat je hierbij gaat helpen:

  • Stel realistische doelen: Verwacht niet dat je van de ene op de andere dag helemaal stopt met snaaien. Kleine stapjes leiden uiteindelijk tot grote veranderingen.
  • Wees eerlijk tegen jezelf: Houd een eetdagboek bij en noteer alles wat je eet (en dan ook echt álles, ook die paar snoepjes uit de snoeppot op kantoor en de halve banaan die je kind niet heeft opgegeten. Echt alles telt mee). Dit helpt je om inzicht te krijgen in je eetpatroon en zo zie je snel waar je verbeteringen kunt aanbrengen.
  • Zoek steun: Praat met vrienden of familie over je doelen. Soms is een beetje extra motivatie alles wat je nodig hebt.

Neem de controle over je eetgewoonten

Het is tijd om de controle over je eetgewoonten terug te pakken. Stoppen met snaaien is niet makkelijk, maar met de juiste mindset en strategieën kun je het zeker doen. Onthoud dat jij verantwoordelijk bent voor jouw afvalproces. Geen excuses meer, geen bullshit. Zet die eerste stap vandaag nog en werk aan een gezonder, stabieler gewicht.

De beste eerste stap die je kunt zetten is de aanschaf van het Beukers Fundament. In deze bizar uitgebreide cursus leer jij alles over voeding en een gezonde leefstijl. Zien we je daar?

© 2024 Beukers Academy