Snel 10 kilo afvallen - zo doe je dat (niet)

snel 10 kilo afvallen

Snel 10 kilo afvallen klinkt als een droom die uitkomt, toch? Helaas is het cliché waar: als het klinkt als te mooi om waar te zijn, is dat meestal ook zo. Veel diëten en programma's beloven je binnen no-time van je overtollige kilo's af te helpen, vaak met behulp van dure pillen of andere hulpmiddelen. Maar laten we eerlijk zijn: dat is natuurlijk pure onzin. Snel afvallen is niet duurzaam. Nooit. Wat je echt wilt, is een stabiel gewicht en een gezonde levensstijl. In dit artikel leggen we je uit hoe dat voor elkaar krijgt. 

Hoe kan je snel 10 kilo afvallen?

De realiteit is dat snel afvallen vaak gepaard gaat met verlies van spiermassa en vocht, in plaats van vet. Dit zorgt ervoor dat je je zwak en futloos voelt. Bovendien is de kans groot dat je de verloren kilo's snel weer terugkrijgt, en vaak zelfs meer dan je oorspronkelijk kwijt was: het bekende jojo-effect. 

Duurzaam afvallen: zo doe je dat

In plaats van je te richten op snel 10 kilo afvallen, kun je beter kiezen voor een aanpak die je op de lange termijn volhoudt. 10 kilo afvallen is een fantastisch doel, maar het hoeft niet snel. Je kan veel beter afvallen voor de gezonde en blijvende optie om 10 kilo kwijt te raken.

Manieren die je hierbij kunnen helpen:

  • Eet gebalanceerd: Zorg voor een voedzaam dieet dat rijk is aan groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Mét ook ruimte voor minder gezonde producten, anders is het niet vol te houden. Maar zorg er wel voor dat je altijd minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Zo creëer je een negatieve energiebalans en val je af. 
  • Beweeg regelmatig: Combineer cardio met krachttraining om zowel vet te verbranden als spiermassa op te bouwen.
  • Drink voldoende water: Water helpt je lichaam te ontdoen van afvalstoffen en zorgt ervoor dat je je verzadigd voelt.
  • Slaap voldoende: Een goede nachtrust is essentieel voor gewichtsverlies en jouw algehele gezondheid.
  • Stel realistische doelen: Verwacht niet dat je binnen een week 10 kilo kwijt bent. Stel haalbare doelen en vier je successen, hoe klein ze ook zijn.

Hoe snel kan je 10 kilo afvallen?

Zoals je inmiddels doorhebt, is dit antwoord is eigenlijk niet relevant, want het heeft geen enkele zin om zo snel mogelijk die kilo’s kwijt te raken. Op die manier zal het resultaat niet blijvend zijn. Als je op een rustige en dus duurzame manier gaat afvallen, is een realistische verwachting dat je gemiddeld een halve tot één kilogram per week afvalt. In een periode van 10 tot 20 weken zou je dus 10 kg kunnen afvallen. Let op: dit is een gemiddelde!

Begin vandaag nog met een gezonde levensstijl

Wil je echt af van die (eerste) 10 overtollige kilo's en ze nooit meer terugzien? Begin dan vandaag nog met het maken van gezonde keuzes. Laat je niet verleiden door de beloftes van snel gewichtsverlies, maar focus op een duurzame aanpak. Neem de tijd om je eet- en beweegpatroon aan te passen en wees geduldig. Het resultaat zal het waard zijn. Natuurlijk hoef je dat niet helemaal zelf uit te zoeken, dat werk hebben wij al voor je gedaan. Tijdens het gratis webinar van de Beukers Academy leer jij hoe je niet alleen gewicht verliest, maar ook je droomgewicht behoudt

© 2024 Beukers Academy