Hoeveel kcal moet je eten om af te vallen?

hoeveel kcal moet je eten om af te vallen?

In jouw reis naar een gezonder en fitter leven ben je ongetwijfeld het begrip kcal tegengekomen. Je hebt ze nodig om goed te functioneren, maar krijg teveel binnen en je valt niet af. Een cruciaal aspect van duurzaam gewicht verliezen is het begrijpen van calorieën en hoe ze jouw lichaam beïnvloeden. Maar hoeveel calorieën moet je eigenlijk eten om af te vallen? En welke rol speelt het caloriebudget daarbij? 

Wat is het caloriebudget?

Het klinkt als een gek begrip, maar het is makkelijk uit te leggen. Vergelijk het met je financiën: net zoals je een budget hebt voor je geld, heb je ook een budget voor je calorieën. Dit is simpelweg de hoeveelheid calorieën die je per dag consumeert om je gewicht te behouden. Als je wil afvallen, moet je minder calorieën consumeren dan je caloriebudget, zodat je lichaam gebruik maakt van opgeslagen vetten voor energie.

Hoeveel kcal moet je eten om af te vallen?

Hier kunnen we geen eenduidig antwoord op geven, want ieder lichaam is anders. Verschillende factoren beïnvloeden hoeveel calorieën je nodig hebt, zoals leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, spiermassa en activiteitenniveau. Daarom is er geen one-size-fits-all antwoord op de vraag hoeveel calorieën je moet eten om af te vallen. En hierdoor vraagt het bepalen van jouw caloriebudget dus om flink wat nauwkeurigheid. 

Waar moet je bij een caloriebudget rekening mee houden?

Het is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat je de juiste kennis hebt om een goed caloriebudget vast te stellen. In de masterclass 'Je Persoonlijke Energiebalans' leer je hoe je zelf een caloriebudget maakt en wat de belangrijkste stap is voor gewichtscontrole. 

Je ontdekt in die masterclass bijvoorbeeld dat het niet alleen belangrijk is hoeveel je eet, maar ook wat je eet. Voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen moeten de basis vormen van je dieet, omdat ze je voorzien van essentiële voedingsstoffen en langer een verzadigd gevoel geven.

Het bijhouden van je calorie-inname is een van de belangrijkste stappen om te zetten richting duurzaam afvallen. En dat kan je alleen doen als je de juiste kennis hebt.

© 2024 Beukers Academy