Gewicht aankomen tijdens vakantie - hoe kom je weer van die vakantiekilo's af?

gewicht aankomen op vakantie

In gewicht aankomen tijdens de vakantie, het is zó gebeurd. Je bent eindelijk vrij van je dagelijkse verplichtingen, geniet van heerlijk eten en drinken, en voor je het weet zit je favoriete jurkje net iets strakker dan voor vertrek. Maar hoeveel kilo kom je nou eigenlijk aan tijdens je welverdiende break? En belangrijker nog: hoe kom je weer op gewicht na je vakantie? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen. 

De harde waarheid: vakantiekilo's zijn geen mythe

Veel mensen komen aan tijdens hun vakantie. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde vakantieganger zo'n 1 tot 2 kg aankomt tijdens de vakantie. Natuurlijk hangt dit af van verschillende factoren, zoals de duur van je vakantie, je eetpatroon en activiteitenniveau.

Enkele redenen waarom we aankomen op vakantie:

  1. We eten meer en vaker dan normaal: helemaal als je ook nog eens all-inclusive op vakantie gaat. Het eten ligt er letterlijk voor het oprapen. Voor je het weet zijn twee rondjes ontbijt en drie rondjes avondeten vaste prik geworden. 
  2. We drinken meer alcohol: niets zo gezellig als een cocktail na een lange dag strand of een koud biertje na een rondje stad. Maar onopgemerkt zijn dit flink wat calorieën die je thuis niet had genomen. 
  3. We bewegen minder dan in ons dagelijks leven: van het zwembad naar je ligbedje en weer terug zijn toch net wat minder stappen dan je denkt. 
  4. We slapen onregelmatiger, wat invloed heeft op ons metabolisme: later naar bed, maar op tijd op zodat je het ontbijt niet mist, bijvoorbeeld. Maar ook het (meer) drinken van alcohol kan een verstorend effect hebben op je slaap. 

Kortom, alles wat vakantie zo lekker maakt, draagt bij aan die extra pondjes. Maar geen paniek, hulp is nabij!

Na de vakantie is het tijd om de balans te herstellen

Oké, je bent terug van vakantie en je favoriete spijkerbroek zit wat strakker. Of hij past misschien helemaal niet meer. Maar er is absoluut geen man overboord. Het is tijd om de balans te herstellen en die vakantiekilo's weer kwijt te raken. Maar laten we één ding duidelijk maken: crashdiëten en jezelf uithongeren is niet de manier om dat te doen.

In plaats daarvan is het zaak om rustig en gecontroleerd terug te keren naar je normale eetpatroon. Geen extreme maatregelen, maar gewoon weer gezond en gevarieerd eten. Combineer dit met voldoende beweging en voor je het weet, ben je weer terug op je oude gewicht.

Maar wat als je niet alleen die vakantiekilo's kwijt wilt, maar eindelijk eens voor altijd wilt afrekenen met overtollige kilo's? Wat als je het zat bent om steeds weer opnieuw te moeten beginnen na elke vakantie of feestperiode? Want echt: aankomen op vakantie, het hoéft niet.

Doorbreek de vicieuze cirkel: zeg vaarwel tegen jojo-en

Als je het beu bent om steeds weer opnieuw te moeten beginnen, als je klaar bent met het jojo-effect en als je eindelijk eens voorgoed wilt afrekenen met overtollige kilo's, dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk mogelijk om een gezond gewicht te bereiken én te behouden, zonder dat je constant in gevecht bent met de weegschaal.

Klinkt als een sprookje? Dat dachten wij ook, totdat we de bullshit van de dieetindustrie doorzagen en ontdekten wat écht werkt. En het goede nieuws is: we willen deze kennis graag met je delen!

In het gratis webinar 'Afvallen, een gezond gewicht bereiken en nooit meer de strijd aangaan met de kilo's' leer je:

  •  Waar jouw overgewicht vandaan komt
  •  Hoe belangrijk de kracht van een sterke mindset is
  •  Wat de basisbeginselen zijn voor een fit en gezond leven

Dus ben je er klaar voor om eindelijk af te rekenen met die hardnekkige kilo's en voor jezelf te kiezen? Meld je dan nu aan voor ons gratis webinar en zet de eerste stap om te leren hoe je na je volgende vakantie terugkomt, zónder extra’s kilo’s aan je lijf.

© 2024 Beukers Academy